Hvis det er en kake jeg må ha i hus til jul, så er det Berlinerkranser. Den nydelige smaken passer perfekt til en kaffekopp og er deilig å putte i munnen. Jeg baker alltid full porsjon, men ønsker du å ikke ha så mange i boksen, halverer du bare oppskriften. Men de egner seg også å gi bort som venninnegave i en fin eske eller boks, eller som en julegave til dem som har alt.
Ca. 60 stk.
2 hardkokte eggeplommer
2 eggeplommer
125 g sukker
250 g smør
300 g hvetemel
1 eggehvite til pensling
3 ss perlesukker
Gni de kokte eggeplommene godt ut og rør dem sammen med de rå plommene. Tilsett sukkeret og pisk til eggedosis.
Rør inn romtemperert smør vekselvis med melet. Melmengden må reguleres i forhold til størrelsen på eggeplommene.
Elt deigen jevn, men ikke arbeid den for mye. Den kan lett bli kort og vanskelig å trille ut. Dekk til deigen med plast og la den stå i kjøleskapet i ca.1 t eller til dagen etter.
Trill til pølser tynne som en lillefinger, del i ca. 12 cm lange biter og form til små kranser. Sett dem på bakepapirkledt stekebrett.
Pensle hver krans med sammenvispet eggehvite og strø med perlesukker.
Stekes i ovnen på midterste rille i stekeovnen ved 175 grader i ca. 10 minutter til de er lysegule og gjennomstekte.
Ta dem forsiktig over på en rist når de er litt avkjølt. Vær forsiktig, kakene går lett i stykker. Oppbevares i tette kakebokser.