Punsjeboller hører til på konfektfatet i både adventstiden og romjulen. Her får du oppskriften på en enkel konfekt som jeg er sikker på du vil elske. Lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang. Disse egner seg også fint å gi bort som vertinnegave eller julegave til dem som har alt. Mangler du kakesmuler, kan du male eller finhakke mandler og nøttekjerner. Rister du dem litt i pannen får du en enda fyldigere smak. Deilige er de rett og slett!
(18 – 20 stk)
100 g kokesjokolade
2 ss mørk rom eller
2 ss sterk kaffe + romdråper
25 g smør
1 eggeplomme
100 g mandler
100 g lyse kakesmuler
Pynt:
50 g kakestrøssel
Smelt sjokolade i rom eller kaffe og romdråper.
Rør inn smør og eggeplomme. Ha i malte mandler og kakesmuler. Bland alt godt sammen.
Form deigen til kuler og trill dem i pynten.
Sett punsjebollene kjølig.