Dette er en deilig og god sjokoladekake fylt med bringebærkrem og med daim rundt kanten og med daimstrø på toppen, nydelig og smakfull kake som er verdt å prøve seg på neste gang du skal lage en sjokoladekake!
ca.12 stk.
150 g smør
3 egg
2 dl sukker
2½ dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
2 ss kakao
Fyll:
1½ dl bringebærsyltetøy
1 beger friske bringebær
3 dl kremfløte
Pynt:
2 dl kremfløte
9 små Daim
Daimkuler
Smelt smør
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Bland mel, bakepulver, vaniljesukker og kakao og vend det forsiktig inn i eggedosisen.
Tilsett smør i tynnstråle og rør forsiktig inn.
Hell røren i en kakeform, ca.24 cm.
Stek i ovnen på nederste rille ved 175º i ca.40 min. eller til kaken er gjennomstekt.
La kaken avkjøles i formen før den tas ut og deles i to eller tre.
Bland sammen syltetøy, friske bringebær og pisket krem og legg fyllet mellom lagene.
Pisk kremen å bre den over og rundt kaken.
Del Daimen i to og trykk bitene fast rundt kanten.
Strø over Daim kuler på toppen.