En slag rulle pizza – ikke akkurat en full middagsrett, men super kveldsrett, lunsj og turmat. Men doble gjerne porsjonen når du først er i gang. Disse kommer til å få bein å gå på!
4 PORSJONER
4 dl vann
1 pk pizza gjær
2 ss olje
½ ts salt
ca.8 dl hvetemel
FYLL:
250 g salami eller en sterk pølse
1½ dl pizzasaus
2 ts tørket oregano
3 dl hvitost
½ ts pepper
SALAT:
1 isbergsalat
1 paprika
1 boks mais
1 agurk
1 gl soltørkede tomater
Rør ut gjæren i lunkent vannet og tilsett olje, salt og mel. Tilsett mer mel om det trengs. Det er alltid vanskelig å vite riktig hvor mye mel det skal tilsettes.
La deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted. Kjevle deigen til en avlang firkant, ca. 30 x 40 cm.
Smør utover pizzasaus og fordel salami i biter, oregano og ost over.
Strø over nykvernet pepper og rull sammen til en pølse.
Del i passe størrelser, ca 1 1/2 cm og legg salamisnurrene på et stekebrett kledt med bakepapir. Dryss over litt mer ost om du ønsker.
Etterhev salamisnurrene i ca. 10 minutter.
Stekes i oven på nederste rille ved 225 grader i 10–15 minutter.
Serveres med salat og rømmedressing om du ønsker.