reinsdyr-med-urter
Alle innlegg Kjøtt Oppskrifter Vilt

Reinsdyr med urtecrust, tyttebær, sopps og nøtteglaserte poteter

0 Flares 0 Flares ×

Vilt er godt året rund, og på høsten og vinteren  det på sitt aller beste. Du får tak i dette deilige kjøttet i butikken men kanskje du til og med har selvskutt vilt i fryseren du kan ta fram? Denne retten er virkelig en middag du kan imponere venner og ikke minst din kjære med. En kraftig rødvin med god fylde vil passe godt til denne retten.

4 porsjoner

1 dl urter, f.eks. timian,rosmarin
½ dl brødstrø
2 ss smør
600 – 800 g reinsdyrflatbiff
salt og pepper
Tyttebær:

2 dl tyttebærsyltetøy
3 – 4 ss sukker
2 plater gelatin
2 dl tyttebær, ferske eller frosne
2 sjalottløk
3 dl sopp, blandet
3 ss smør
2 dl viltkraft eller fond
3 dl kremfløte
salt og pepper
400 g poteter
1 dl hasselnøtter
Urter til pynt
Miks urter med brød og smør. Brun reinsdyrkjøttet på alle sider i godt varmet panne med smør.
Krydre med salt og pepper.
Skjær kjøttet i passe tykke stykker. Legg dem i en ildfast form.
Fordel urtecrusten på kjøttstykkene og stek i ovn på 200 grader i ca 6 minutter.
Kok opp syltetøy med sukker, legg gelatinplatene i bløt. Når gelatinet er mykt, presses vannet fra. Ha gelatinet i syltetøyet. Siles og ta vare på kraften . Bland de ferske eller frosne tyttebærene i og sett det kaldt i en time.
Stek løk og sopp i smør. Ha i kraft og fløte, kok i noen minutter til det tykner.
Smak til med salt og pepper.
Del poteter i biter eller båter og stek i smør sammen med nøtter.
Server kjøttet med poteter, saus og gjerne kokte grønnsaker.
Pynt med friske urter på toppen.

Handleliste:
1 dl urter, f.eks. timian,rosmarin
1 pk. brødstrø
600 – 800 g reinsdyrflatbiff
1 lite glass tyttebærsyltetøy
2 plater gelatin
2 dl tyttebær, ferske eller frosne
2 sjalottløk
3 dl sopp, blandet
2 dl viltkraft eller fond
3 dl kremfløte
400 g poteter
1 dl hasselnøtter
Urter til pynt

Sjekk i skapet:
Smør
Sukker

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×