Snart helg igjen, og du har tenkt å bake litt til helgen? Her kan jeg friste med en deilig konfektkake med karamellkrem som passer godt som også passer til dessert. Søt og nydelig så en bedre kake skal du lete lenge etter.
12 stk.
150 g smør
150 g kokesjokolade
4 egg
2 dl melis
2 dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
Karamellsaus
2 dl kremfløte
1 dl sukker
2 ss lys sirup
1 ts vaniljesukker
Pynt
sjokoladeblonder
Smelt smør og sjokolade i en kjele ved svak varme.
Pisk egg og melis til eggedosis. Vend forsiktig inn siktet hvetemel og vaniljesukker, og rør inn smeltet sjokolade og smør.
Hell røren i en smurt springform, ca. 24 cm i diameter.
Stek kaken på nederste rille ved 180 grader i ca. 25 minutter.
Kaken skal være litt rå i midten. Om du vil ha den fastere, stekes den bare noen minutter ekstra. Avkjøl kaken i formen på rist.
Ha ingrediensene til karamellsausen i en kjele. Kok opp under omrøring til det tykner i 15 – 20 minutter. Avkjøles til den er romtemperert.
Hell kremen over konfektkaken og pynt med sjokoladeblonder.