Dette er en nydelig sjokoladekake som er enkel å lage og som smelter i munnen. Bare pass på at du ikke steker den for mye. Sjokoladekaker er bedre når de er saftige og litt tunge. Skjærer du litt tynne skiver, vil den holde til mange. Server gjerne friske bringebær ved siden av, det gjør seg alltid.
10 stk
200 g smør
100 g mørk sjokolade
2 egg
1 1/2 dl sukker
2 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1 ss smør
Glasur:
2 eggehviter
4 dl melis
2 ts sitronsaft
Pynt:
Rips
Blåbær
Mynte
La smør og sjokolade smelte over vannbad, eller i en kjele ved lav temperatur. Rør forsiktig.
Pisk egg og sukker til en lett og luftig eggedosis. Bland i den smeltede sjokoladeblandingen. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker og rør i blandingen, litt om gangen.
Smelt smøret. Pensle randformen med smør. Fordel røren i formen. Stekes i ovnen på nederste rille ved 180 grader i ca. 40 minutter. Avkjøl kaken i 20 minutter.
Bland sammen eggehviter, melis og sitronsaft.
Bre kremen over kaken og la den renne nedover på kaken.
Pynt med friske rips på toppen sammen med mynte. Legg på noen blåbær rundt kanten på kaken tilslutt.
Tips!
Til denne sjokoladekaken trenger du en randform som rommer 1 1/2 liter, men den kan også stekes i vanlig springform, ca.24 cm.