Du kjenner helt sikkert til den tradisjonelle toscakaken, men her har jeg puttet litt sjokolade i deigen og plutselig får du en sjokoladetosca. Kaken er kjempe god om den ikke her helt gjennomstekt og minner veldig mye om brownies. Fantastisk deilig kake som nesten har gått i glemmeboken.
(12 stk)
200 g sjokolade
175 g smør
2 dl sukker
3 egg
2 ts kaffepulver
2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
Toscarøre:
100 g hasselnøtter
100 g mandler
100 g smør
2 dl sukker
2 ss lys sirup
2 ss melk
2 ss hvetemel
1 ½ ts kakao
Smelt smør på svak varme i en kjele.
Bryt sjokoladen i biter og la den smelte sammen med smøret.Rør i sukkeret, tilsett så eggene ett og ett og rør godt.
Bland sammen kaffepulver, bakepulver og mel og rør det i til en glatt røre.
Hell røren i en godt smurt form, ca. 24 cm, gjerne med bakepapir i bunnen.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 175 grader i ca.45 minutter.
Grovhakk hasselnøtter og mandler.
Ha smør, sukker, sirup, melk, hvetemel og kakao i en kjele og kok opp under omrøring.
Tilsett nøtter og mandler i blandingen.
Ta kaken ut av ovnen etter 45 minutter og bre toscarøren over toppen.
Sett kaken inn i ovnen igjen og la den steke videre i ca. 10 minutter.
Avkjøl kaken i formen.
Den kan gjerne serveres som den er, men den er også veldig god lunken med litt krem eller iskrem ved siden av.