Biscotti er den nye favoritt kakekjeksen for mange. Den har sin opprinnelse i Italia, og her dyppes den i vin før den puttes i munnen. Den minner kanskje litt om vårt tradisjonelle te-brød, men denne er fylt med nøtter, mandler og appelsinskall. Disse kjeksene er enkle og rask å lage, og så smaker de veldig godt så – både med og uten vin. Oppbevares best i tette kakebokser og
Ca. 60 stk
120 g mandler
100 g hasselnøtter
150 g smør
250 g sukker
400 g hvetemel
2 ts bakepulver
revet skall fra 1 appelsin
3 store egg
1 eggehvite til pensling
Stek mandlene og hasselnøttene i ovn ved 200 grader i ca.15 minutter. Avkjøl.
Bland smør, sukker, mel, appelsinskall og bakepulver i en kjøkkenmaskin. Bland inn eggene og de avkjølte hele nøttene. Siden nøttene er ristet i ovn er de sprø og trenger ikke å deles/hakkes før de tilsettes i deigen. Kjør røren noen minutter i kjøkkenmaskinen.
Rull deigen til pølser, ca. 2 cm. Legg dem kaldt i ca. 30 minutter.
Kakepølsene settes med litt avstand på et bakepapirkledd stekebrett og pensles med eggehvite.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 180 grader i ca. 25 minutter.
Ta kakene ut av ovnen og skjær ca. ½ cm skiver på skrått med en brødkniv mens de fortsatt er varme.
Legg skivene tilbake på stekebrettet og stek dem videre i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.
Biscotti oppbevares best i en tett boks i romtemperatur.