Stekt flesk og duppe har nok vært den mest vanlige middagsretten gjennom tidene og det finnes et utall av forskjellige oppskrifter på denne retten. Her har jeg laget en deilig rotmos som de elsker hos meg og serverer den ved siden av. Det beste er at det setter en fantastisk smak på denne ellers så deilige og tradisjonsrike retten.
4 porsjoner
250 g flesk, saltet, røkt eller ferskt
Saus:
3 ss smør
2 ss hvetemel
6–7 dl melk
litt reven muskat
salt og pepper
Kålrotstappe:
1 kg kålrot
1 l vann
2 ts salt
¼ ts pepper
2 dl kremfløte
2 – 3 ss smør
timian
Skjær flesket i fine litt tykke skiver og stek til det er sprøtt og smakfullt.
Smelt smør og tilsett hvetemel. Spe med melk og rør til du får en jevn og glatt saus. Kok sausen i ca. 5 minutter.
Skrell kålroten og del den i biter.
Ha den i en kjele og kok dem møre i lettsaltet vann.
Hell av kokevannet og mos grønnsakene. Ha i fløte og smør og smak til med salt og pepper.
Legg rotmos på tallerkenen sammen med flesket og sausen.
Server gjerne kokte poteter ved siden av.