En av de virkelig gode gamle kakeklassikerne som aldri går av moten. Ikke så rart heller, for denne kaken likes av både store og små. Sikkert fordi det er både vanilje og sjokoladesmak i en og samme kake. Genialt rett og slett! Og kanskje det aller beste er at den er forholdsvis enkel å lage!
Ca. 10 skiver
175 g smør
2½ dl sukker
3 egg
1½ dl lettmelk
4 dl hvetemel
1½ ts bakepulver
2 ss kakaopulver
2 ss vaniljesukker
2 ss melk
Rør smør og sukker lyst og porøst.
Tilsett eggene, ett om gangen. Rør godt mellom hvert egg.
Tilsett hvetemel med bakepulver og lettmelk vekselvis og bland den lett sammen. Røren skal være godt blandet, men ikke seig.
Ta av 1/3 av røren og bland inn kakao, vaniljesukker, sukker og melk. Kakaorøren skal ha samme konsistens som den lyse røren.
Legg halvparten av den lyse røren i en smurt, strødd brødform à 1½ liter, og glatt røren utover.
Legg så i kakaorøren og hell til slutt over resten av den lyse røren.
Trekk en gaffel eller skje igjennom alle tre lagene, fra den ene kortsiden av formen til den andre. På den måten får kaken et marmorert utseende.
Stek kaken i stekeovnen på nederste rille ved 175 grader i 45–50 minutter.
Avkjøl på rist og server kaken i skiver.