Det finnes lammekjøtt i butikkene, så hvorfor ikke lage en nydelig rett som hele familien liker. Men skulle du ikke få tak i lammekjøttdeig, kan du bytte ut lammekjøttet med kjøttdeig eller karbonadedeig fra storfe. Jeg er sikker på at kjøttboller med hjemmelaget mandelpotetpurre og deilig tomatsaus er en passe rett og lage til søndagsmiddag.
4 PORSJONER
500 g malt lammekjøtt eller karbondedeig
1 egg
1 dl matfløte
½ ts pepper
1 ts salt
2 båter hvitløk
½ rødløk
2 ss frisk basilikum
3 ss fetaost
6 ss olje til steking
TOMATSAUS:
1 sjalottløk
2 båter hvitløk
1 ss provence krydder
1 ss olivenolje
1 boks hermetiske tomater i biter
2 ts sukker
1 ts salt
½ ts pepper
HVITLØKSPOTETPURÈ:
10 mandelpotet
1 dl kremfløte
2 båter hvitløk
2 ss smør
1⁄2 ts salt
1⁄4 ts grovmalt pepper
Bland sammen lammekjøttdeigen med salt, pepper, fløte og egg.
Hakk hvitløk, rødløk og basilikum. Vend dette inn i deigen. Ha så til slutt i fetaosten i små terninger.
Form deigen til små boller, og stek dem i olje i panna, på middels varme.
Finhakk sjalottløk, hvitløk og timian. Fres det i en panna med olje, og tilsett de hermetiske tomatene, salt og pepper. La småkoke i ca 10 minutter.
Hell tomatsausen over kjøttbollene, og la dem trekke i sausen i ca 15 minutter før du serverer.
Vask og skrell poteter og del dem i biter. Ha potetbitene i en kjele med litt vann og kok dem møre. Hell av vannet og mos dem grovt med en rotstappe, eller en stavmikser. Hell på fløte og bland det inn i potetene sammen med presset hvitløk og smøret.
Smak til med salt og pepper like før servering.
Server bollene i tomatsausen sammen med potetmosen