Når gradestokken kryper nedover utendørs er det godt å kose seg inne med supper og gryter som varmer. Høsten er helt klart tiden for å nyte de gode smakene. Koking av kjøtt er en god gammel tradisjon, men det tar også tid å lokke fram de gode smakene. For at du skal slippe å koke kraft og bruke hele dagen på kjøkkenet, slipper nå Maggi tre ulike varianter flytende fond: storte, kylling og grønnsaker. I tillegg inneholder de kun økologiske ingredienser. Her har jeg laget noen gode oppskrifter basert på alle de tre nye flytende fondene fra Maggi. (Sponset innlegg)
Fiskesuppe med anis og appelsin
Fra jeg var liten har jeg alltid hatt litt problemer med å spise mye fisk. Men det skyldes nok at fisken jeg ble servert, alltid var kokt eller stekt for mye og ofte smakte det tran av fisken. Men etter at jeg nå har blitt voksen og har lært å lage perfekt fisk lager jeg mye fisk her hjemme.
Nå har jeg prøvd meg litt fram og har kommet fram til at hvis jeg skal få store og små til å spise enda mer fisk, bruker jeg alltid kyllingfond eller grønnsaksfond i fiskerettene mine, enten om det er fiskeformer, fiskesupper eller andre fiskretter som trenger rund og god smak.
Så har du lyst til å få en god fiskeopplevelse så gjør som meg og forsøk deg på denne suppen med flytene grønnsaksfond fra Maggi.
4 porsjoner
500 g fiskefilet av torsk og laks (gjerne blandet)
2 purre
2 ss hvetemel, kan utelates
8 dl vann
4 ss flytende Maggi grønnsaksfond eller Kyllingfond
3 dl kremfløte
3 stjerneanis
1 ts sambal oelek, chili paste
revet skall av 1 appelsin
Topping:
100 g reker, uten skall
fersk timian
Strimle purren grovt og skjær fisken i biter.
Visp sammen mel og vann i en kjele. Kok opp under omrøring.
Tilsett fond, fløte, stjernanis, sambal oelek og appelsinskall.
Legg i fisk og purre. La suppan trekke i 3–5 minutter.
Pynt med reker og ha litt urter på toppen.
Kyllinggryte med brie
Her er det en hel masse gode smaker, med både kylling, tomat, basilikum og spekeskinke.
Skikkelig deilig på en dag det er kaldt og kanskje litt guffent ute.
4 porsjoner
1 ss olivenolje
1 løk
150 g spekeskinke eller bacon
3–4 kyllingfileter
1 – 2 båter hvitløk
300 g langkornet ris
4 ss flytende Maggi kyllingfond
2 bokser hermetiske tomater
½ potte frisk basilikum
salt og kvernet pepper
200 g brie, i skiver
Varm oljen i en stekepanne eller kjele som tåler å stå i stekeovnen.
Tilsett løken og fres den til den er myk og blank.
Tilsett spekeskinke eller bacon og fres videre i ca. 2 min.
Tilsett kylling og hvitløk og fres videre til kyllingen har fått litt farge.
Rør inn ris, hermetiske tomater, fonden og ca ½ l vann. Krydre med salt og pepper, og kok opp. Sett lokk på pannen, eller dekk med folie og sett inn i stekeovnen.
Bakes i ovnen på nederste rille ved 180 grader i ca.30 minutter, eller til risen har absorbert det meste av væsken.
La pannen hvile på benken med lokket på i 5 minutter.
Rør inn hakket basilikum.
Sett på grillelementet i ovnen. Legg brien som et lokk på toppen av risen og plasser pannen under grillen i ca 5 minutter eller til osten begynner å smelte og bli gyllen. Dryss over basilikum og server.
Langtidsstekt oksestek med rotgrønnsaker i form
Dette er en nydelig rett som er enkel å lage. Sett den inn i ovnen og la den godgjøre seg på lav temperatur mens du selv er ute eller gjør noe annet inne. Her benyttet jeg flytende fond sammen med i kraften og det gav en nydelig og rund smak som hele familien bare elsket. Det blir virkelig ikke siste gang jeg lager denne retten.
4 porsjoner
750 g oksestek
2 ss smør
salt og pepper
2 løk
2 gulrot
½ kålrot
1 liten sellerirot
2 båter hvitløk
5 dl vann
4 ss Maggi Storfefond
2 ts vineddik
2 ts brunt sukker
1 ts revet muskatnøtt
1 hel stjerneanis
1 ts salt
1⁄2 ts pepper
1 laurbærblad
Ca. 1 ss maizenna jevner
Krydre kjøttet med salt og pepper.
Stek kjøttet raskt i pannen med litt smør.
Legg det over i en ildfast form.
Rens løk, gulrot, sellerirot og hvitløk og del dem i biter.
Tilsett løk, gulrot og hvitløk. Fres dette til grønnsakene har fått en lys gyllen farge. Legg det i formen sammen med kjøttet.
Tilsett øl, eddik, sukker, muskat og stjerneanis.
Sett det i ovnen og stek det på nederste rille ved100 grader i ca. 5 timer.
Ta ut kjøttet og la det få hvile før det skjæres opp i skiver.
Server kokte poteter eller potetmos og grønnsakene ved siden av.
Bruk sjyen som saus. Jevn den gjerne med litt maizenna jevner om du synes den er for tynn. Kok opp og smak til med salt og pepper.
Server kjøttet med kokte poteter eller en god smakfull potetmos, saus og grønnsaker.
Dette er et sponset samarbeid mellom Husmorlykke og Maggi.