Dette kan bli favorittkaken om du er glad i nøtter, sjokolade. Denne sjokolademoussen smelter bare på tungen. Kaken er bare fantastisk og alle bare elsker den om de er så heldig å få en bit. Og hvis du bytter ut hvetemelet med glutenfritt mel, passer den også perfekt for alle med glutenintoleranse. Jeg lager denne av og til som dessert og da serverer jeg den gjerne etter et litt lettere måltid, for denne kaken er virkelig mektig.
16 STK
4 eggehviter
125 g sukker
25 g hvetemel , eller glutenfritt mel
125 g hasselnøtter
SJOKOLADEMOUSSE:
4 eggeplommer
5 dl kremfløte
25 g sukker
2 ss cognac, kan utelates
300 g mørk kokesjokolade
4 gelatinplater
GLASUR:
2 plater mørk kokesjokolade
1 dl kremfløte
50 g smør
PYNT:
frisk rips
Skill eggene og pisk eggehviter stivt, tilsett farin og siktet mel.
Finhakk hasselnøttene og bland dem i røra.
Ha røren i en springform, 24 centimeter eller i en liten langpanne.
Stekes i ovnen på nederste rille ved 180 grader i ca.15 minutter. Avkjøl.
Ta bunnen ut av formen, kle formen med plast og legg bunnen tilbake.
Kok opp eggeplommer, sukker og 1 dl fløte. La det småkoke til det tykner, rør hele tiden.
Smelt sjokoladen i vannbad, bland sjokoladen i den varme massen og rør godt. Avkjøl litt.
Legg gelatinen i iskaldt vann i 5 minutter. Klem ut vannet og smelt den med ½ dl kokene varmt vann.
Pisk resten av fløten stiv og bland den godt inn i sjokolademassen sammen med gelatin og cognac.
Hell massen over nøttebunnen, som fortsatt står i formen. La kaken stå et døgn i kjøleskapet.
Smelt sjokoladen og smøret i en kjele, ikke rør i sjokoladen før den har smeltet helt.
Kok opp fløten og avkjøl litt, til temperaturen er nesten lik sjokoladen.
Rør så fløten inn i sjokoladen. La det hele avkjøle litt, og hell så alt over den kalde kaka.
La den stivne i kjøleskapet noen timer før du skjærer stykker av kaken.
Pynt kaken med frisk rips eller annen frisk bær om du heller ønsker det.