Lakseburger er både enkelt og godt å lage til middag, og ikke minst er det veldig sunt for store og små. Så lag noen gode lakseburgere og server dem med grove hamburgerbrød til. Du må gjerne kjøpe dem ferdig, men det er veldig enkelt å bake hamburgerbrød om du ønsker det. Så lager du både lakseburger og hamburgerbrød fra bunnen av, så har du også full kontroll over hva du putter i munnen.
(4 porsjoner)
400 g laksefilet, uten skinn og bein
200 g reker
½ bunt vårløk
1 – 2 båter hvitløk
½ – 1 rød chili
saft av 1lime
1 ts salt
1⁄2 ts pepper
1 ss olje
Tilbehør:
4 grove hamburgerbrød
1 rødløk
1 rød paprika
4 salatblader
4 båter lime
4 små tomater
Finhakk laksefileten med en skarp kniv, eller skjær dem i små terninger og kjør dem raskt sammen i hurtigmikseren. Rens reker og finhakk dem. Behold noen som pynt på toppen.
Bland inn vårløk, finhakket hvitløk, finhakket chili, limesaft, salt og pepper.
Del deigen i fire like store deler og form fire fine burgere.
Varm oljen i en stekepanne og stek lakseburgerne ca. 2 minutter på hver side.
Legg lakseburgerne i varme hamburgerbrød sammen med salat, rød paprika, rødløk eller annet tilbehør du er glad i.
Litt hjemmelaget aïoli smaker godt til om du ønsker en dressing ved siden av. Eller en urterømme, eller urtekesam
Handleliste:
400 g laksefilet, uten skinn og bein
200 g reker
1 bunt vårløk
1 hvitløk
1 rød chili
1 lime
1 pk hamburgerbrød
1 rødløk
1 rød paprika
1 crispi salat
1 lime
4 små tomater
1 kesam eller rømme