Grove nøtterundstykker smaker himmelsk til frokost eller lunsj. Bak den nå og overrask dine kjære med nydelige nøtterundtykker. Tåler du ikke nøtter kan du lage dem uten, de smaker godt da også, men da må du tilsette litt mer mel i deigen.
16 stk
5 dl Yoghurt naturell
1,7 dl vann
75 g gjær
200 g sammalt hvete, fin
200 g sammalt hvete, grov
2 ts salt
600 g hvetemel
350 g nøttekjerner
Rør gjæren ut i lunken væske i foodprocessor og tilsett alt sammalt mel blandet med salt. Rør inn fint hvetemel til deigen «slipper» bollen.
La deigen heve godt opp minst 1 time.
Ha deigen på melet benkeplate og elt inn nøttemiksen videre for hånd. Form rundstykker og legg dem på en stekeplate .
Etterhev rundstykkene ca.½ t eller mer.
Stek rundstykkene på nederste rille ved 225 grader i ca.20 minutter.
Avkjøles på rist.
Server godt skogsbærsyltetøy ved siden av. Rundstykkene er fine å fryse ned.