Fantastiske gode og saftige rundstykker som beholder ferskheten og saftigheten lenge. I tillegg egner de seg kjempe godt å ha med i nistepakken.
16 stk
1 pose tørrgjær
9 dl hvetemel
3 dl rugmel
1 dl sammalt hvete grov
1 ss salt
5 dl melk
2 ss smør
1 ts sirup
3 dl revne gulrøtter
1 egg
sesamfrø
Rør de tørre ingrediensene sammen, men sett av ca 1 dl hvetemel til utbaking.
Varm melk, smør og sirup til ca.40 grader og bland det i sammen med revne gulrøtter.
Elt alt sammen til en smidig deig.
Sett til heving, ca. 50 minutter.
Ha deigen over på bakebordet og elt sammen deigen.
Del deigen i 16 emner og form emnene til boller, og legg dem på en bakepapirkledd plate.
Etterheves i ca.20 minutter.
Pensle bollene med egg, og strø over sesamfrø
Stek dem i ovn på midterste rille ved 250 grader i 10–12 minutter.
Avkjøl rundstykkene på rist.