sacher-torte
Alle innlegg Oppskrifter Sjokoladekaker

Sachertorte – en gammel klassiker fra Wien

0 Flares 0 Flares ×

Sachertorte er en gammel klassiker fra Wien. Opprinnelig skulle den ikke dekoreres, men det er selvfølgelig helt opp til deg om du vil gjøre som meg å pynte dem med friske bringebær og sjokoladeblonder. Deilig er den i hvert fall, både med og uten pynt. 

 

Ca.12 stk.

125 g smør
1 pl. kokesjokolade
6 eggeplommer
180 g sukker
100 g hvetemel
2 ss kakao
6 eggehvite
Fyll:
200 g aprikosmarmelade eller syltetøy
Pynt:
200 g sjokolade
1/4 dl fløte

sjokoladeblonder
bringebær
Smelt smør og sjokolade ved svak varme og avkjøl.
Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker.
Sikt i hvetemel, kakao, bakepulver og vaniljesukker.
Tilsett sjokoladesmøret og stivpiskede eggehviter.
Rør det hele forsiktig sammen.
Hell røren i en godt smurt springform, ca. 24 cm og stek den i ovnen på nederste rille ved 180 grader i 40–50 minutter. Eller til den er gjennomstekt, men ikke tørr.
Avkjøl kaken i formen på rist.
Når kaken er kald deles den i to eller tre lag.
Smør aprikosmarmelade mellom lagene.
Smelt sjokolade i kjele tilsatt fløte, og smør den forsiktig utover kaken.
Sett kaken kaldt.
Har du lyst kan du pynte den med sjokoladeblonder og bringebær før servering.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×