Mange har tradisjoner på å invitere på champagnefrokost eller boblelunsj på 17.mai. Her får du noe gode tips til det du kan ha i glasset.
Mionetto, Dette er en vin som er lys strågul på farge. Den har en ren og aromatisk duft og smak med preg av pære, eple og sitrus, hint av urter.
Ung, fruktig og umiddelbar, preg av pære og sitrus.
Serveringstemperatur 6 – 8 grader.
Passer til Aperitiff, Antipasti, Fisk og Skalldyr. Den koster kr 108.
Foto: Johnny Vaet Nordskog
Yellowglen Pink – Dette er en musserende vin fra Australia.
En vin av druene Chardonnay 78%, Pinot Noir 20%, Shiraz 2%.
Dette er en frisk og deilig musserende med smak av røde bær som jordbær, epler og litt urter. Denne kan nytes alene, men passer også på koldtbordet, tapasbordet, til salater eller bare sammen med en kurv jordbær. Pris kr 100.
Foto: Kim Holthe
Brun Crémant de Bourgogne Charme Blanc de Blancs Extra Brut 2011.
Dette er en musserende vin som har et gulgrønt utseende. Den har sitrusskallpreg og sødme i duften, litt brød og eple. Fruktig og frisk med fint skum, god syre, fint mineralpreg, sitter godt med en del fedme, frisk finish. Passer godt til aperitiff og fingermat og egner seg godt til 17.mai. Du får den til kr 177.