sjokolade-hjerte
Alle innlegg Formkaker Oppskrifter Sjokoladekaker

Kristins favoritt sjokoladekake.

0 Flares 0 Flares ×

Kristins sjokoladekake er en av mine sjokoladekakefavoritter. Jeg har bakt en mengde kaker, men det er svært få som er så gode som denne. Å lage flettemønsteret på toppen er heller ikke vanskelig. Lag en stripe på skrå. Så legger du striper over denne med en stripebredde mellom. Så legger du en ny lang stripe parallelt med den første og nye på langs over denne som ligger mellom de du lagde på den første. Etter hvert dannes det flettemønsteret som du ser på toppen.

­(18 stk)
180 g smør
300 g sukker
3 eggeplommer
2 dl melk
1 dl ferdig kaffe
2 ts vaniljesukker
3 ts bakepulver
1 dl kakao
260 g hvetemel
3 eggehviter
Kremfyll:
1 pk. vaniljekrem
2 dl kremfløte
Sjokoladekrem og pynt:
150 g smør
1 pk. melis
2 1/2 ss kakao
2 ts vaniljesukker
3 ss sterk kaffe
1/2  pk. rosa hjerter

Rør romtemperert smør og sukker hvitt og kremaktig.
Rør i eggeplommer.
Ha i melk blandet med kaffe vekselsvis med alt det tørre.
Vend til slutt inn stivvispede eggehviter.
Fyll røren i godt smurt form ca.26 cm rund eller hjerteform som jeg har brukt, og stek kaken i ovnen på nederste rille ved 175 grader i 45–60 minutter. Sjekk etter 40 minutter med en bakepinne, strikkepinne eller en annen pinne du har for hånden, og se om de legger seg igjen rester på pinnen. Gjør det ikke det, er kaken ferdig.
Avkjøl på rist og del kaken i to lag.
Pisk kremfløten stiv og bland den med vaniljekremen.
Rør sammen romtemperert smør, melis, kakao, vaniljesukker og kaffe. Juster melismengden slik at sjokoladekremen blir passe tykk.
Smør vaniljekremen på det ene kakelaget.
Legg på det øverste lokket.
Legg resten av smørkremen i en sprøytepose og lag flettemønster og pynt med hjerter like før servering.

sjokolade-hjerte
Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe
0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×