En ekte ostekake skal stekes i ovnen. Denne kaken er vidunderlig god med søte svisker og kan like gjerne serveres som dessert etter en god middag!
(12 stk.)
150 g hvetemel
100 g smør
50 g sukker
1 eggeplomme
Fyll:
150 g steinfrie svisker
½ dl rom eller portvin
250 g kremost, naturell
2 egg
3 ss sukker
1 ½ dl kremfløte
2 ss maisenna mel
100 g mandelflak
Smuldre mel og smør og tilsett sukker og eggeplomme.
Rør sammen til en jevn deig, eller ha alt i en foodprosessor og la maskinen gå til alt er samlet.
Trykk deigen ut i en rund kakeform eller paiform. Legg deigen opp langs kanten. Prikk med en gaffel og la deigen stå kjølig ca. 30 minutter. Forstek deretter bunnen i ovnen på midterste rille ved 200 grader i ca. 8 minutter, la den avkjøles.
Legg sviskene i en bolle og hell over rom eller portvin og la dem ligge et par timer.
Rør ost, egg, sukker, fløte og maisenna sammen til en tykk krem. Fordel det meste av sviskene i paiskallet og hell resten av romen/portvinen over. Hell over ostekremen, stikk noen av sviskene halvveis ned i kremen. Strø over litt mandelflak og stek kaken ferdig i ovnen på midterste rille ved 150 grader i ca. 40 minutter.
Avkjøles før den skjæres i serveringsstykker.