vann-bakkels eller ostebakkels
Alle innlegg Brød og rundstykker Kjøtt Oppskrifter Salater

Ostebakkels med skinkesalat

0 Flares 0 Flares ×

Disse ostebakkelsene er  perfekt som fingermat eller passer godt til tapasbordet, eller så egner de seg godt til forrett, eller bare som en smårett hvis du er litt småsulten, men ikke orker å lage så mye.. Lag dem dagen før og fyll dem med deilig salat like før servering, enklere enn dette blir det knapt. 

4 – 6 PORSJONER
2½ dl vann
125 g smør
2½ dl hvetemel
3 store egg
100 g , gjerne lagret jarlsberg

SKINKESALAT:
200 g skinke
3 ss purre eller vårløk
1/2 rødløk

1 neve urter – eks. persille, timian, kjørvel
1 – 2 dl majones
1 – 2 dl crème fraîche orginal, 35 %
salt og kvernet pepper
Kok opp smør og vann og ha i alt melet. Rør godt sammen og avkjøl litt.
Spe med ett og ett egg. Rør svært godt mellom hvert egg til en seig røre. Røren skal være så tykk at den holder formen (ikke flyter utover).
Tilsett ost og ha røren i en sprøytepose med stor tupp og sprøyt på fine små roser på et bakeplate med bakepapir. Eller sett røren med skje på plate.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 200 grader i 20-25 minutter. Pass på å holde ovnsdøren lukket under stekingen, for åpner du opp for tidlig kan de falle sammen.
Del skinken i biter , purre, vårløk og rødløk  i biter, og bland i finhakkede urter.
Tilsett majones og crème fraîche og bland alt sammen.
Smak til med salt og pepper.
Fyll ostebakkelsen med skinkesalaten.

Tips!
Skinkealaten kan oppbevares i kjøleskap i 2-3 dager.
Ostebakkelsene kan stekes kvelden før eller to dager før og fylles med salat like før servering.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×