ritz-kake
Alle innlegg Kjeks og muffins Kremkaker Oppskrifter

Valnøtt og Ritzkake -bruk gjerne glutenfrie småkjeks

0 Flares 0 Flares ×

Salt og søt på samme tid! En nydelig og crispi kake full av deilige smaker. Smelter rett og slett på tungen. Og dette er også en kake som passer for deg med glutenallergi eller om du har noen i familien eller venner som har en intoleranse.

12 STK

6 eggehviter
1 ts hvitvinseddik
2½ dl sukker
100 g valnøtter
30 små saltekjeks, bruk gjerne glutenfrie

FYLL:
3 dl fløte
2 dl vaniljekrem

PYNT:
bringebær
rips
blåbær
Sitronmelisse
Visp eggehviter og  eddik stivt og luftig, og tilsett sukkeret litt etter litt.
Grovhakk nøtter og kjeks.
Bland forsiktig nøtteblandingen i marengsen og ha den i en godt smurt form, ca. 24 cm.
Stekes i ovnen på nederste rille ved 175 grader i ca. 30 minutter og avkjøl på rist.
Visp fløten til krem, og bland inn vaniljekrem.
Fordel kremen over den avkjølte kaken.
Pynt med bær på toppen og pynt med sitronmelisse om du har.
Strø gjerne over litt revet sjokolade om du ønsker.

PS!
Salte små kjeks fås kjøpt glutenfrie, så bytt ut de vanlige salte kjeksene som for eksempel Ritz med glutenfrie.

(Foto: http://www.kimholthe.no/)

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×