Dette er en suppe som krever litt mer jobb enn de vanlige tomatsuppene du vanligvis lager tenker jeg. Men til gjengjeld smaker denne suppa himmelsk, så det lønner seg helt klart å ta den jobben. Så nyt en skikkelig hjemmelagd tomat- og paprikasuppe du sent vil glemme. Server den gjerne som en forrett om du ønsker en litt annerledes vri.
4 porsjoner
2 kyllingfileter
2 røde paprika
1 rød chili
500 g tomater, godt modne
litt timian
1 løk
2 båter hvitløk
2 ss olivenolje
1/2 ts salt
1/8 ts pepper
5 dl vann
1 terning grønnsaksbuljong
2 dl kremfløte eller melk
Pynt:
1 lime
litt koriander eller andre urter
Tilbehør:
Grissini
Del kyllingfiletene i biter og stek dem raskt, men gjennomstekt i en panne.
Del paprika og chili på langs og ta bort kjernehusene.
Skjær tomatene i to og rens løken og skjær i båter. La gjerne skallet være på hvitløkbåtene. Legg alt i en langpanne, hell på olivenolje, krydre med timian, salt og pepper, bland godt.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 200 grader i ca. 30 minutter. Rør rundt noen ganger. Alt skal bli mykt.
Legg de ferdig stekte grønnsakene i en kjele og hell på vann og tilsett buljongterningen.
La grønnsakene trekke i ca. 5 minutter.
Kjør suppen glatt i en blender/food processor og sil den.
Hell på fløten, kok opp og smak evt. til med mer salt og pepper.
Hell suppen opp i boller og legg på biter med kylling.
Server gjerne med friske urter og båter med lime på toppen.
Grissini, rundstykker eller focaccia smaker nydelig til.
Handleliste:
2 kyllingfileter
2 røde paprika
1 rød chili
500 g tomater, godt modne
1 potte timian
1 løk
1 hvitløk
1 boks kremfløte eller 2 dl melk
1 lime
Koriander eller andre urter
Grissini
Sjekk i skapet:
olivenolje
salt
pepper
1 terning grønnsaksbuljong