Kveldene begynner å bli lange og lyse, så gjør som meg, kle deg litt ekstra og ta med deg grillen, gjerne ned til naustet i sjøkanten og grill litt sjømat i det deilige lyset! Eller bak dem i ovnen og server dem til middag en helt vanlig hverdag. Laks og eple er en utrolig god smakskombinasjon, så prøv deg på denne retten. Enkel og lett å lage og så er jeg sikker på at store og små vil elske denne retten!
(4 porsjoner)
600 g laksefilet, uten skinn og ben,
2 grønne epler
4 vårløk
2 dl kremfløte
salt, pepper, kajennepepper
Skjær laksefileten i tykke skiver.
Skrell eplene, del dem i to og deretter i skiver.
Rens og kutt opp vårløkene.
Riv av fire store stykker aluminiumsfolie, brett i tre og form små kister. Fordel vårløk i bunnen og legg i laks og eple lagvis. Dryss på salt, pepper og en anelse kajennepepper og hell fløte i kistene.
Sett pakkene på grillen, legg lokk over og bak fisken til den er akkurat gjennomkokt, 6–7 minutter.
Eller bak dem i ovnen på midterste rille ved 200 grader i 10 – 12 minutter. Sjekk gjerne etter ca. 8 minutter om fisken er ferdig.
Server fisken i pakkene med en god salat og ferskt brød til.