Alle liker en kjøttbolle eller to i ny og ne, og med hjemmelaget mandelpotetpurre blir dette et nydelig måltid uten at det er for tidkrevende. Disse bollene er også gode på tapasbordet om du heller vil bruke dem der.
(4 porsjoner)
500 g malt lammekjøtt
1 egg
1 dl matfløte
½ ts pepper
1 ts salt
2 båter hvitløk
½ rødløk
2 ss frisk basilikum
3 ss fetaost
6 ss olje til steking
Tomatsaus:
1 sjalottløk
2 båter hvitløk
1 ss provence krydder
1 ss olivenolje
1 boks hermetiske tomater
2 ts sukker
1 ts salt
½ ts pepper
Hvitløkspotetpurre:
10 mandelpotet
1 dl kremfløte
2 båter hvitløk
2 ss smør
1⁄2 ts salt
1⁄4 ts grovmalt pepper
Bland sammen lammekjøttdeigen med salt, pepper, fløte og egg.
Hakk hvitløk, rødløk og basilikum. Vend dette inn i deigen. Ha så til slutt i fetaosten i små terninger.
Form deigen til små boller, og stek dem i olje i panna, på middels varme.
Finhakk sjalottløk, hvitløk og timian. Fres det i en panna med olje, og tilsett de hermetiske tomatene, salt og pepper. La småkoke i ca 10 minutter.
Hell tomatsausen over kjøttbollene, og la dem trekke i sausen i ca 15 minutter før du serverer.
Vask og skrell poteter og del dem i biter. Ha potetbitene i en kjele med litt vann og kok dem møre. Hell av vannet og mos dem grovt med en rotstappe, eller en stavmikser. Hell på fløte og bland det inn i potetene sammen med presset hvitløk og smøret.
Smak til med salt og pepper like før servering.
Server bollene i tomatsausen sammen med potetmosen.
Drikkeanbefaling:
786401 Jaboulet Parallèle 45 Côtes du Rhône kr 120
109601 Nynorsk Raudvin 2013 kr 130