kylling-gnokku
Alle innlegg Kylling og fjørfe Oppskrifter Pasta og ris

Pollo con gnocchi – Nydelig fylt kyllingrett med gnocchi

0 Flares 0 Flares ×

Lei den vanlige kyllingen? Da vil jeg anbefale denne kyllingen som er fylt med  kremost, bacon og friske urter og med nydelige gnocchi ved siden av. Gnocchi er italiensk og er formet som store skjell, med bølgete kant. Hovedingrediensen er normalt potet, men kan også lages av durumhvete. Rett og slett en annerledes kyllingrett når du er lei av de vanlige oppskriftene dine.

(4 porsjoner)
4 kyllingfilet uten skinn
1 beger kremost med urter
1 dl friske urter (f.eks. basilikum, rosmarin og bladpersille)
8 skiver bacon
50 g smør
Gnocchi:
1 kg poteter
6 dl hvetemel
1 eggeplomme
100 g parmesan
salt og vann
Tilbehør:
400 g hvite bønner (kokte)
1 gl fetaost
4 ss olje fra glasset
Litt fersk timian
¼ ts salt
Bland kremosten med urtene og skjær en lomme på tvers i hver kyllingfilet og fordel kremosten i alle fire lommer.
Pakk baconstrimlene rundt og fest med en tannstikker.
Varm smør i panne og brun de fylte kyllingfiletene på alle sider.
Legg over i langpanne og la de stå der i ca. 10 minutter.
Skrell og mos de kokte potetene og la de bli helt avkjølt.
Bland inn hvetemel og eggeplomme. Rør så inn nyrevet parmesan og form massen til en tykk pølse som du skjærer i skiver.
Kok opp vann i en stor kjele og smak vannet til med salt,ca. 2 spiseskjeer per liter vann. Kok gnocchi-bitene maks. 3 minutter. Ta gnocchiene ut av vannet.
Bland sammen hvite bønner, fetaost og fersk timian. Smak til med salt.
Ved servering legges fylte fileter på varme tallerkener med de stekte gnocchi-bitene rundt. Legg så på hvite bønner og fetaost.
Dryss på litt revet parmesan og pynt med litt timian.

Handleliste:

4 kyllingfilet uten skinn
1 beger kremost med urter
1 dl friske urter (f.eks. basilikum, rosmarin og bladpersille)
8 skiver bacon
50 g smør
1 kg poteter
1 egg
100 g parmesan
400 g hvite bønner (kokte)
1 gl fetaost
Litt fersk timian

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×