Det gjør seg å putte svisker i så mangt at matretter. Og det blir heller ikke feil å gjøre det i denne deilige ostekaken.
Har du lyst til å marinere dem litt i portvin, setter det en ekstra god smak på sviskene. Men har du ikke portvin kan du helt klart la det være. Server gjerne litt pisket krem eller vaniljeis ved siden av. Ett ord å si, NYDELIG.
(Ca.10 stk.)
75 g smør, kjøleskapskaldt
100 g hvetemel
8 knuste makroner/havreflarn
Fyll:
200 g svisker uten stein
200 g kremost til baking naturell
1 dl sukker
1 ts vaniljesukker
2 egg
2 ss hvetemel
1 ts appelsinskall, finrevet
½ dl appelsinsaft, friskpresset
3 dl kremfløte
Pynt:
50 g svisker
Melisdryss
Skjær smøret i terninger og smuldre det i melet, gjerne i en foodprocessor.
Tilsett knuste makroner/havreflarn eller småkaker.
Dryss deigen i en smurt form, 22 cm og press det godt sammen slik at det får en jevn overflate.
Del sviskene i to og fordel dem over bunnen. Rør kremosten myk sammen med sukker, vaniljesukker, egg, hvetemel, appelsinskall og pisket kremfløte.
Stekes i ovnen på nederste rille ved 200 grader i ca. 45 minutter.
Server kaken lun eller avkjølt og pynt gjerne med noen svisker og et melisdryss over.
Tips.
Har du ikke småkaker eller makroner, kan du fint bruke havrekjeks eller andre kjeks i stedet for.