Disse deilige brødene eller rundstykkene settes tett sammen og blir til brytebrød. De passer perfekt som tilbehør til en god suppe eller en salat. Da har du plutselig et fullverdig og godt måltid!
(2 store eller 4 små)
1 ss margarin
9 dl vann
50 g fersk gjær
720 g hvetemel
500 g sammalt byggmel
2 ts salt
Smelt margarinen, tilsett vann og varm opp til 37 grader.
Rør inn gjæren.
Ha alt det tørre i en bolle. Bland ingrediensene og elt deigen blank og smidig i en maskin eller for hånd.
Pass på at deigen ikke blir for varm. Den skal være litt kaldere en vanlig og litt løs når den er ferdig eltet.
Del deigen opp i ca. 30 emner og form dem til rundstykker. Sett dem tett sammen, slik at de under hevning flyter litt inn i hverandre. Lag dem så store du ønsker.
Dekk til med plast og hev i 50–60 minutter.
Strø over litt hvetemel og stekes i ovnen på midterste rille ved 225 grader i ca.15 minutter.
Bank litt på toppen for å høre om de har en litt hul lyd.
Avkjøles på rist.