Wok er rask og god hverdagsmiddag. I denne oppskriften finner du godsaker som oksefilet, østerssopp, paprika, purre, stangselleri, hvitløk, ingefær og cashewnøtter. Det hele smakes til med soyasaus og sitron, og serveres med ris eller nudler. Et lite innslag av Asia på en helt vanlig hverdag. Men vil du heller bruke laks, kylling eller svinekjøtt, er det bare å bytte ut oksekjøttet. Woken blir like god for det.
(4 porsjoner)
400 g oksefilet
200 g ørretsopp eller annen type sopp
1 gul paprika
1 rødløk
1 boks små mais
4 stilker stangselleri
2 gulerøtter
3 cm frisk ingefær
2 båter hvitløk
3 ss solsikkeolje til steking
3 ss soyasaus
1 ss sitronsaft
50 g cashewnøtter
1 boks brokkolispirer
½ ts salt
¼ ts pepper
1 neve koriander
Tilbehør:
ris eller nudler
Skjær kjøttet i tynne strimler.
Rens soppen og skjær den i små biter.
Skyll, rens og skjær paprika, løk, stangselleri og gulerøtter i jevnstore biter. Dette er viktig for at alt sammen skal få lik steketid.
Finhakk ingefær og hvitløk.
Ha olje i en middels varm wok eller stekepanne og stek soppen til det meste av væsken i den har fordampet, ca. 5 minutter. Ta soppen ut av panna.
Stek kjøttet på sterk varme i olje til det har fått en fin stekeskorpe, ca 3-5 minutter.
Tilsett ingefær, hvitløk, paprika, purre og stangselleri. Stek videre til de har blitt forholdvis myke, 3-5 minutter. Deretter tilsetter du sopp.
Rør inn soyasaus og sitronsaft og la retten småkoke i ca. 3 minutter.
Smak til med salt og pepper.
Ha cashewnøtter og brokkolispirer på toppen sammen med koriander.
Server med ris eller nudler ved siden av.