Lakseburger er både enkelt og godt, og ikke minst er det veldig sunt. Så lag deg en lakseburger når du har lyst på noe smakfullt og dette er noe hele familien vil like. Lager du en god dresssing av litt kesam og urter eller av litt rømme, setter det en ekstra piff på burgeren.
(4 porsjoner)
400 g laksefilet, uten skinn og bein
½ bunt kjørvel
1 båt hvitløk
½ rød chili
saft av 1lime
1 ts salt
1⁄2 ts pepper
1 ss olje
4 grove hamburgerbrød
1 rødløk
4 salatblad
Finhakk laksefileten med en skarp kniv, eller skjær den i terninger og kjør dem raskt sammen i hurtigmikseren.
Bland inn kjørvel, finhakket hvitløk, chili, limesaft, salt og pepper.
Del deigen i fire like store deler og form fire fine burgere.
Varm oljen i en stekepanne og stek lakseburgerne ca. 2 minutter på hver side.
Legg lakseburgerne i varme hamburgerbrød sammen med salat, tomat, rødløk eller annet tilbehør du er glad i.
Litt hjemmelaget aïoli eller en urtedressing av rømme eller kesam smaker godt til om du ønsker en dressing ved siden av.