Alle innlegg Gjærbakst Oppskrifter

Saftige skolebrød som får tennene til å løpe i vann.

0 Flares 0 Flares ×

Hjemme hos oss er det jubel i taket når jeg baker skolebrød eller skoleboller. Det finnes knapt noe bedre enn saftige skoleboller med rennende og god eggekrem med melisglasur og kokos. Har du ikke tid eller ork til å lage eggekremen din selv, så kjøp enten ferdig eggekrem. Gode er dem uansett. Sikker på at nåde store og små vil elske dem.

(24 stk.)
150 g smør
6 dl melk
50 g gjær
135 g sukker
2 ts kardemomme
1 kg hvetemel
Eggekrem:
5 dl matfløte
5 dl helmelk
2 egg
4 eggeplommer
70 g maisenna
150 g sukker
1 vaniljestang
Pynt:
1 eggehvite
ca. 2 dl
melis
1 dl kokosmasse
Smelt smør, tilsett melk, varm opp til 37 grader og rør ut gjæren.
Tilsett hvetemel, sukker og kardemomme og elt deigen godt. Ha eventuelt i mer mel til deigen slipper bollen. Hev deigen under plast på et lunt sted til dobbelt størrelse, ca. 40 minutter.
Ha fløte, melk og sukker i en kjele. Varm opp til kokepunktet. Tilsett egg og eggeplommer og la den tykne, men ta den bort fra varmen før den koker.
Tilsett maisennamelet og rør det ut i litt vann. Hell i den varme blandingen og rør godt til det blir en klumpefri røre. Sett til avkjøling.
Del deigen i 24 emner, og trill runde boller. Sett bollene på en bakepapirkledt stekeplate. Sett dem til heving i ca.40 minutter.
Lag en grop i hver bolle og legg i ca.1 ss med eggekrem.
Stek dem i ovnen på midterste rille ved 225 grader  i ca.10 minutter. Avkjøles på rist.
Bland sammen eggehvite og melis i en liten bolle til tykk glasur. Smør de avkjølte skolebrødene med melisglasur. Dypp dem i en skål med kokos.
Tips!
Bland kokos og melis med konditorfarge; rød, blå, grønn eller gul for å få fargerike resultater.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×