Crispy chicken er ekte amerikansk kosemat og særlig populært i sørstatene. Crispy chicken er rask middag når du vil kose deg litt ekstra i hverdagen eller bytt ut den vanlige tacoen med denne varianten.
4 porsjoner
600 g kyllingfilet
3 dl hvetemel
1 ts paprikapulver
¼ ts salt
¼ ts pepper
2 dl matyoghurt
1 l frityrolje
Dipblanding:
1 pose dip-miks, texmex eller
Hjemmelaget tacokrydder- holder til 4 middager:
2 ½ ts malt spisskummen
1 ts malt koriander
3 ts paprikapulver
2 ½ ts gurkemeie
1 ts hvitløkspulver
1 ts kayennepepper
2 ts flaksalt
1 ts pepper
3 dl rømme
4 store tortillalefser eller wraps, gjerne fullkorn
1 neve ruccola
1 rødløk
1 paprika
4 ss tomatsalsa
Del kyllingfiletene i 16 like store porsjonsstykker. Tørk kyllingbitene godt med papir.
Ha mel, paprikapulver, salt og pepper i en bolle.
Vend kyllingbitene først i matyoghurt, og deretter i melblandingen. La kyllingbitene ligge og hvile på en rist i 20 minutter.
Varm opp oljen i en stor kjele til 160 grader. Bruk termometer, eller en treskje for å sjekke temperaturen. Når oljen bobler rundt skjeen er oljen passe varm. Ta dine forhåndsregler, husk at varm olje kan antenne, så forlat aldri kjelen. Ha et lokk i nærheten, slik at du kan kvele varmen i tilfelle brann. Bruk aldri vann for å slukke.
Friter 3-4 kyllingbiter av gangen til de er gjennomstekte og sprø. Lager du tacokrydderet selv, bland dem sammen og bruk dem sammen med rømme.
Bland sammen dipmiks og rømme.
Varm lefsene i ovnen og fyll dem med kyllingbiter, roccolasalat, løk, og paprika. Server rømmedippen ved siden av.
Handleliste:
600 g kyllingfilet
2 dl matyoghurt
1 l frityrolje
1 pose dip-miks, texmex eller
Hjemmelaget tacokrydder- holder til 4 middager:
sjekk skapet om du har noen av disse krydderne liggende:
1 pk malt spisskummen
1 pk malt koriander
1 boks paprikapulver
1 boks gurkemeie
1 boks hvitløkspulver
1 boks kayennepepper
1 boks rømme
4 store tortillalefser eller wraps, gjerne fullkorn
1 pk ruccola
1 rødløk
1 paprika
1 gl tomatsalsa
Sjekk i skapet:
hvetemel
paprikapulver
salt, flaksalt
pepper