Dette er en varm, smakfull og ikke minst veldig mettende suppe. Har du lyst på en litt sterkere smak så bytter du ut den vanlige pepperen med kajennepepper. Har du heller ikke lyst å toppe den med bacon, smaker den like godt for det. Topp heller med asparges, sukkererter eller bare urter om du vil. Og server gjerne godt brød ved siden av.
(2 – 3 porsjoner)
1 løk
2 båter hvitløk
1 purre
400 g poteter
1 ss smør
1 l vann
2 terninger grønnsakbuljong
¼ ts salt
¼ ts pepper
Topping:
100 g bacon
timian
Finhakk løk, hvitløk og purre. Skjær poteter i terninger.
Surr løk, hvitløk, purre og poteter i smør i et par minutter uten at det får farge.
Ha over vann og buljong og kok i ca 20 minutter eller til potetene er myke.
Skjær baconet i biter, og sprøstek det mens suppen koker.
Kjør suppen jevn med en stavmikser, og smak til med salt og pepper.
Anrett suppen i dype tallerkener, og server med baconbiter og timan på toppen.
Handleliste:
1 løk
1 hvitløk
1 purre
400 g poteter
2 terninger grønnsakbuljong
100 g bacon