Disse deilige rundstykkene settes tett sammen, og brytes opp når du skal spise dem. Passer perfekt som tilbehør til en god suppe og ikke minst så har du et fullverdig og godt måltid med masse gode smaker.
(2 store eller 4 små brød)
1 ss smør eller olje
9 dl vann
50 g fersk gjær
650 g hvetemel
300 g sammalt byggmel
200 g sammalt hvete, grov
100 g solsikkekjerner
2 ts salt
Pensling:
½ dl melk eller vann
Smelt smør, tilsett vann og varm opp til 37 grader. Rør inn gjæren.
Ha alt det tørre i en bolle. Bland ingrediensene og elt deigen blank og smidig i en maskin eller for hånd.
Pass på at deigen ikke blir for varm. Den skal være litt kaldere en vanlig og litt løs når den er ferdig eltet. Del deigen opp i 30 emner og form de til rundstykker. Sett dem tett sammen slik at de under hevning flyter litt inn i hverandre. Lag dem så store du ønsker.
Dekk til med plast og hev i 50–60 minutter.
Pensle med litt vann eller melk.
Strø over litt solsikkekjerner og stek brødene i ovnen på midterste rille ved 225 grader i ca.15 minutter. Avkjøles på rist.