Deilige kyllingboller kan serveres med frisk salat, rømme, salsa og deilig brød ved siden av. Men du kan også lage potetmos og servere det til om du ønsker det. Oppskriften ligger ved her. Eller lag det som en porsjon til tapasbordet om du ønsker. Enkelt,smakfullt og kjempe godt.
4 porsjoner
400 g kyllingkjøttdeig
½ rødløk
1 rød chili
½ ts malt ingefær
1 ts salt
olje
Hvitløkspotetpurre:
10 mandelpotet, Kers Pink eller Beate,
1 dl kremfløte
2 båter hvitløk
2 ss smør
1⁄2 ts salt
1⁄4 ts grovmalt pepper
Bland sammen kyllingkjøttdeig, finhakket løk, finhakket chili, ingefær og salt til en jevn deig.
Lag små boller og legg dem over i en middels varm stekepanne med litt olje.
Stek bollene til de er gjennomstekte.
Vask og skrell poteter og del dem i biter. Ha potetbitene i en kjele med litt vann og kok dem møre.
Hell av vannet og mos dem grovt med en rotstappe, eller en stavmikser. Hell på fløte og bland det inn i potetene sammen med presset hvitløk og smøret. Smak til med salt og pepper like før servering.
Kyllingbollene passer godt sammen med en frisk salat, rømme og salsa. Og gjerne en potetmos ved siden av.
Handleliste:
400 g kyllingkjøttdeig
1 rødløk
1 rød chili
1 hvitløk
10 mandelpotet, Kers Pink eller Beate,
3 dl kremfløte
Sjekk i skapet:
smør
grovmalt pepper
ingefær
salt
olje