Stikk en kvist rosmarin under skinnet eller lag en lomme i kjøttet, og stekes kyllingfileten sammen med litt honning og sitron. Deilig hverdagsmat som også egner seg perfekt til en klubbkveld med venninnene.
4 porsjoner
4 kyllingfileter, helst med skinn
salt og kvernet pepper
4 kvister rosmarin
1 sitron
1 hel hvitløk
1 ss smør
1 ss olje
2 ss honning
1 dl hvitvin/buljong
1 pk. asparges
1 rød paprika
Gni kyllingfiletene inn med salt og kvernet pepper. Stikk en kvist rosmarin under skinnet eller inn i kjøttet på fileter uten skinn.
Vask sitronen godt i lunkent vann og skjær den i biter.
Varm smør og olje i en stekepanne med høye kanter. Rens hvitløksbåtene og brun kyllingfiletene og hvitløken 3–4 minutter på hver side.
Hell over honning, vin/buljong og sitron, la alt småkoke i 8–10 minutter eller til kjøttet er ferdig stekt. Smak til med salt og pepper, og dryss over hakket rosmarin ved servering.
Serveres med asparges, stekt paprika og stekte poteter