Dette er en god gammel tradisjonsrett som kanskje ikke blir laget så ofte. Ertesuppe er en smakfull rett som kan serveres i flere anledninger. Tidligere var den et vanlig innslag som nattmat på brylluper eller andre fester. Kanskje en skal børste støv av denne deilige retten og slå et slag for ertesuppen. Jeg er sikker på at den vekker gode minner hos flere enn meg. Hos oss var det helt vanlig å severe ertesuppe når familien ble samlet, og den serveres fortsatt på det tradisjonelle nyttårsselskapet som holdes hvert år hos meg.
4 porsjoner
200 g gule erter
1 stor røkt svineknoke
1 løk
1 sellerirot
2 l vann
2 gulrøtter
Legg ertene i vann over natten.
Hell av vannet.
Kok opp knoken, erter, løk i biter og selleri i terninger i vann og la alt småkoke i 2–3 timer.
Tilsett gulrøtter i biter når det er ca. 20 minutter igjen av koketiden.
Ta opp knoken og skjær av kjøttet i små terninger.
Ha kjøttet tilbake i suppen.
Serveres gjerne med poteter og flatbrød til! Eller bak en deilig smørloff og server det til. Nydelig rett og slett.