Skjult i denne deilige sjokoladekaken er det deilig hvit sjokoladekrem. Setter du på et vakkert gullbånd rundt kanten, gjør det virkelig susen! Nydelig kake som er enkelt å lage og ikke minst enkel å spise opp. Jeg er sikker på at den blir borte på 1-2-3.
ca. 12 stk.
5 egg
6 ½ dl sukker
3 ½ dl melk
300 g smør
6 ½ dl hvetemel
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
5 ss kakao
Hvit sjokoladekrem:
2 pl. hvit sjokolade
200 g smør
2 egg
160 g melis
Pynt:
1 – 2 tuber glasur
sølvkuler
physalis
kiwi
granateple
silkebånd
Rør sammen egg og sukker til stiv eggedosis.
Tilsett melk og smør vekselvis med det tørre, til røren blir glatt.
Klé bunnen av en springform, ca.24 cm med bakepapir og hell i røren. Smør kantene på formen godt.
Stek kaken i ovnen på midterste rille ved 180 grader i 45–50 minutter. Stikk en trepinne i kaken for å se om den er ferdig.
Avkjøles helt før kaken deles i to lag.
Finhakk hvit sjokolade og smelt den i vannbad.
Avkjøl litt.
Pisk opp romtemperert smør.
Pisk egg og melis til luftig eggedosis.
Bland i den smeltede sjokoladen, og vend så inn det piskede smøret.
La kremen avkjøles litt før den legges mellom lagene.
Sett kaken til avkjøling før glasuren helles over.
Pynt med et silkebånd rundt kanten og pynt med frisk frukt og sjokoladepynt på toppen.