Nakkekoteletter er marmorert kjøtt av skiver fra svinenakken. Kotelettene har isprengt fett som gir både god smak og saftighet. Steker du de riktig passer de like godt til fest som hverdag.
4 porsjoner
4 nakkekoteletter
6 ss griljermel
4 ss frisk oregano
4 ss frisk kruspersille
½ ts salt
¼ ts pepper
1 egg
2 ss smør
Tilbehør:
400 g ferdigkokte, røde linser
1 løk
2 båter hvitløk
1 rød paprika
1 plommetomat
10 sjampinjonger
1 sitron
1 neve urter
Kotelettene bør tørkes med et kjøkkenpapir og romtempereres før de stekes.
Bland griljermel, finhakket kruspersille, oregano, salt og pepper på en flat tallerken. Visp egget lett sammen og ha det i en suppetallerken. Vend kotelettene i egget og så i urteblandingen. Klapp urter og brødsmuler godt rundt på alle sider, så det fester seg ordentlig.
Stek kotelettene i litt smør, først 2 minutter på hver side, deretter 2 minutter til på lav varme. Sett på lokket, dra pannen til side og la kotelettene hvile i ca. 5 minutter.
Finhakk løk og hvitløk, del paprika i biter, sjampinjong i skiver og tomaten i biter. Fres løk, paprika og sjampinjong i en panne. Tilsett tomat, kokte linser og finhakkede urter. Smak til med salt og pepper og la alt småkoke på middels varme til tomatene akkurat begynner å gå i oppløsning.
Legg linseblandingen på et fat og legg kotelettene på toppen sammen med noen sitronbåter og noen urter. Server gjerne med ris eller stekte poteter til om du ønsker.