Koteletter med pestotomater og mozzarella
Alle innlegg Kjøtt Oppskrifter poteter

Koteletter med pestotomater og mozzarella

0 Flares 0 Flares ×

Her har vi gjort en italiensk vri og toppet kotelettene med mozzarella og småtomater vendt i pesto. Super, enkel og smakfull mat lagd på 1-2-3!

4 porsjoner

4 koteletter
1 ts salt
½ ts kvernet pepper
1 ss olje til pensling
1 mozzarella
16 cherrytomat
3 ss pesto
1 pk. ruccula

Stekte poteter:

8 poteter
3 ss olje
2 ss Provence krydder
1 ts salt
½ ts pepper

Gresk salat:

½ agurk
4 tomater
1 rødløk
100 g sorte oliven
200 g fetaost i terninger
1 ss frisk basilikum
½ sitron
¼ ts salt
¼ ts pepper
2 ss olivenolje fra fetaosten

Pynt:
4 salatblader
1 neve basilikum
½ lime

Tørk av kotelettene med litt kjøkkenpapir.

Bruk en skarp kniv og skjær noen snitt i fettranden på kotelettene, slik at du unngår at de krøller seg under steking. Krydre kotelettene med salt og pepper eller krydder etter egen ønske. Pensle kotelettene med litt olje på begge sider. Stek kotelettene gjerne i en grillpanne eller stekepanne i 2 minutter på hver side. Trekk pannen fra platen, legg på et lokk og la de stå og trekke i ca. 10 minutter.

Stekte poteter: Vask potetene og skjær i tynne båter. Ha potetbåtene over i en ildfast form og ringle over olje. Vend oljen godt inn i potetene og strø på salt og pepper. Stekes i ovnen på midterste rille ved 220 grader i ca. 20 minutter eller til potetene har fått gyllen farge og er møre.

Gresk salat: Del tomater i skiver, rødløk i tynne båter og agurk i halve grove skiver. Legg alt i en bolle sammen med fetaost i biter og sorte oliven.
Strø over frisk hakket timian og hell over litt olje fra fetaosten.
Drypp over sitronsaft og strø på grovt havsalt og pepper til slutt.

Skjær mozzarella i skiver. Del tomatene i to og ha tomatene i en arbeidsbolle sammen med pesto og bland alt godt sammen.
Legg en skive mozzarella på hver kotelett og fordel tomatene over. Legg salatblader på tallerkenen sammen med poteter, basilikumblader og en båt lime. Server gjerne litt ekstra pesto til om du ønsker.

 

Tips! Stek alltid koteletter med fettranden, men fjern den gjerne ved servering. Fettet gir smak kjøttet en god smak, men det tar ikke opp fettet i kjøttet.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *