Jeg er veldig glad i gulrotkaker, og for å prøve noe nytt, byttet jeg ut noen av gulrøttene med syrlige epler. Virkelig et sjakktrekk, for denne ble super saftig og er virkelig verdt å teste ut.
15 stk.
6 dl sukker
4½ dl olje, nøytral
6 egg
7½ dl hvetemel
2½ ts natron
2 ts bakepulver
3 ts kanel
300 g gulrot
3 grønne epler
Ostekrem:
250 g smør
400 g kremost
3 ts vaniljesukker
500 g melis
Pynt:
2 røde epler
1 ss sitronsaft
2 ss kakestrøssel
Ha sukker og olje i en stor bakebolle. Pisk inn eggene til blandingen blir tykk og lys. Sikt i hvetemel, natron, bakepulver og kanel og vend inn alt til en jevn deig. Skrell gulrøtter og epler og riv dem grovt på et rivjern vend det inn i deigen. Hell deigen over i en bakepapirkledd langpanne, ca. 30 x 40 cm.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 175 grader i ca. 55 minutter, sjekk med en kakenål at det ikke sitter deig igjen på nålen. Husk at alle ovner steker forskjellig. Avkjøl kaken i formen. Hvelv den ut av formen og fjern bakepapiret.
Pisk romtemperert smør, vaniljesukker, kremost, og det meste av melisen til luftig smørkrem, det tar noen minutter. Tilsett mer melis om kremen er løs. Bre kremen i et tykt lag over kaken. Lag gjerne mønster i ostekremen med en gaffel. Del kaken i passe store firkanter. Sett kakestykkene på et fat.
Vask epler og ta ut kjerne. Skjær eplene i tynne skiver og gni litt sitronsaft på skivene, da blir de ikke brune. Pynt kaken med kakestrøssel og tynne halve epleskiver på toppen.
Tips!
Pynte med gulrøtter? Gulrotstrimler lager du enkelt med en potetskreller. Legg dem i isvann, så holder de seg godt til du skal pynte kaken.