Du husker sikkert din bestemors eplekake? Jeg gjør det, og den gir i hvert fall meg vann i munnen. Så her får du oppskriften på min bestemors oppskrift og kanskje den kan gjenskape gleden og minnene også hos deg?
12 stk.
4 syrlige epler
5 ss sukker
2 ss kanel
200 g smør
200 g sukker
4 egg
170 g hvetemel
1 ts bakepulver
2 ss perlesukker
Pynt:
3 dl kremfløte
1 pk. spiselige fioler
1 neve bringebær
Skrell eplene og fjern kjernehuset og del dem i tynne båter. Ha eplebåtene i en plastpose og tilsett sukker og kanel, rist godt slik at sukker og kanel blir godt fordelt på eplebåtene.
Rør smør og sukker lyst og luftig med en kjøkkenmaskin. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg. Tilsett mel og bakepulver og vend det forsiktig inn i deigen. Fordel halvparten av røren jevnt i en rund kakeform, 24 cm. Legg halvparten av eplebåtene på toppen av deigen. Bre resten av deigen over epleskivene i formen og legg de resterende epleskivene på toppen av kaken. Strø til slutt over et jevnt lag med perlesukker og resten av sukker og kanelstrøet.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 180 grader i ca. 50 minutter. Sjekk med en kakenål om kaken er ferdig stekt.
Ha kaken over på et fat, legg på litt krem på toppen og pynt med fioler og bringebær.
Server kaken lun med mer krem eller iskrem og server gjerne friske bringebær til.
Tips!
Du kan tilsette 150 g friske bringebær i deigen sammen med eplene.