Disse knutene har et luksuspreg over seg ved at de inneholder fløte og egg. Varm gjerne knutene litt før servering, da blir de om mulig enda bedre! Annet fyll? Bruk jordbærsyltetøy, bringebærsyltetøy, tørket frukt, nøtter, sjokolade eller vaniljekrem, alt blir godt!
Ca. 12 stk.
200 g smør
3 dl fløte
3 dl skummet surmelk
50 g gjær
2 egg
2 dl sukker
1 kg hvetemel
Fyll:
12 ss eplesyltetøy
Pynt:
1 egg
1 dl perlesukker
12 store muffinsformer
Smelt smør i en kjele og tilsett fløte og surmelk. Varm opp til ca. 30 grader. Ha væsken over i en bakebolle og tilsett gjær, egg, sukker og hvetemel. Elt til deigen slipper bakebollen. Legg over et klede og la deigen heve, ca. 1t
Hvelv deigen over på et melet bord og kjevle den ut til en stor firkant.
Stans ut rundinger, gjerne med en utstikker eller et vannglass. Legg de tre rundinger halvveis oppå hverandre.
Bre på eplesyltetøy, del den på midten og rull hver halvdel sammen til en rose. Sett tre halve roser i en muffinsform og sett dem til heving, ca. 50 minutter. Pensle toppen med egg og strø over perlesukker.
Stekes på midterste rille ved 210 grader i ca. 15 minutter eller til de er gylne. Avkjøles på rist. Behold gjerne muffinsformen på, men du kan også ta den av ved servering.