Marmorert pavlova med friskebær og jordbærsaus
Alle innlegg Desserter Konfekt Kremkaker Oppskrifter

Jordbærmarmorert Pavlovakrans

0 Flares 0 Flares ×

Pavlova er manges kakefavoritt. Denne er marmorert med jordbærsyltetøy for å gjøre den enda vakrere. Du kan fylle den med det du har lyst, her har jeg blandet krem og vaniljekrem og pyntet med deilige jordbær og blåbær. Kransen kan lages flere dager før den skal benyttes, vent med å pynte dem med krem og jordbær. Pyntes den for tidlig blir bunnen seig og bløt og mister sprøheten.

10 stk.

5 eggehviter
1 ts sitronsaft
4 dl sukker
2 ts maisenna
1 ts eddik
3 ss jordbærsyltetøy, most
2 dråper rød konditorfarge, kan utelates

Vaniljekrem:
5 eggeplommer
4 dl helmelk
110 g sukker
1 vaniljestang
30 g maisenna
3 dl kremfløte

Pynt:
200 g jordbær
100 g blåbær
8 stemorsblomster

Pavlovakrans: Skill eggehviter og eggeplommer. Ha vann i en kjele og sett en bolle over. Kok opp vannet og ha eggehviter og sukker i bollen. Rør til sukkeret er helt oppløst og eggehvitene er gjennomsiktige og blanke. Ved å lage marengsen på denne måten vil du få en blank pavlova.

Legg et bakepapir på en stekeplate og tegn en sirkel, ca. 24 cm i diameter. Sett gjerne en liten bolle i midten, da er det enklere å beholde sirkelen i midten som ikke skal fylles. Ha marengsen over i en sprøytepose og lag store roser som henger sammen. Lag gjerne en grop i midten av hver rose, slik at det vil bli plass til fyllet.

Ønsker du en rødere jordbærfarge på syltetøyet, tilsett noen dråper med konditorfarge. Drypp så noen store dråper rundt på marengsen og bruk en kakenål til å dra dråpene ut, slik at kransen blir marmorert. Stekes på midterste rille ved 110 °C i ca. 1½ t. Ta den ut av ovnen og avkjøl pavlovaen på rist.

Vaniljekrem: Visp sammen eggeplommer og sukker i en kjele. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha frø og stenger i eggeblandingen. Tilsett melk og maisenna og visp godt.

Varm opp blandingen på middels høy varme. Visp hele tiden, gjerne med en slikkepott, og pass på at du får med alt langs kantene og i bunnen. Kremen vil etter hvert tykne, men dette litt tar tid. Varm opp til rett under kokepunktet, men pass på så det ikke koker, da kan kremen sprekke og skille seg. Fortsett å vispe til du merker at kremen tykner, og pass på at den ikke svir seg i bunnen. Hell kremen over i en skål og avkjøl, gjerne i et kaldt vannbad. Kremen vil tykne ytterligere ved avkjøling. Rør i kremen med jevne mellomrom for å unngå snerk. Dekk den til med litt plast og oppbevar den i kjøleskap til den skal brukes. Visp opp vaniljekremen før bruk. Pisk fløten stiv og bland den inn vaniljekrem. Ha den over i en sprøytepose.

Montering: Legg pavlovakransen på et fat. Sprøyt på ønsket mengde vaniljekrem. Vask, rens og del jordbærene i skiver og pynt med friske jordbær og stemorsblomster om du ønsker.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *