Tradisjonell marsipankake
Alle innlegg

Tradisjonell marsipankake

0 Flares 0 Flares ×

Marsipankaker er manges favoritt. Du kan fylle den med det du måtte like aller best! Tips! For en rett og jevn kake. Skjær et lite snitt vertikalt på sukkerbrødet, del så sukkerbrødet i to eller tre deler.  Når kakebunnen fylles og lagene legges oppå hverandre vil det vertikale snittet være til hjelp for å få en jevn kake.

12 stk.
Bunn:
5 egg
150 g sukker
150 g hvetemel
1 ts bakepulver

Dynking:
1 dl appelsinjuice

Fyll:
3 dl kremfløte
1 ss melis
1 dl melk eller eplejuice
8 ss jordbærsyltetøy
50 g valnøttkjerner
1 banan
150 g jordbær

Lokk:
500 g marsipan
10 dråper rosa konditorfarge
1 ss hvetemel

Pynt:
50 g marsipan
2 dråper marsipan
3 roser

Bunn: Pisk egg og sukker til luftig og stiv eggedosis. Sikt i mel og bakepulver, vend det forsiktig inn. Ha bakepapir i bunnen på en springform, ca. 22 cm. Hell i røren og jevn ut.

Stekes på nederste rille ved 160°, ca. 45 minutter, til sukkerbrødet er hevet, gyllent og gjennomstekt. Avkjøles i formen før det hvelves over på rist. Sukkerbrød kan med fordel fryses om det ikke skal benyttes samme dag.

Del sukkerbrødet i to. Legg et av lagene på et fat og dynk med appelsinjuice.

Fyll: Pisk kremfløte stiv med melis. Legg på et lag krem, bre jordbærsyltetøyet over, banan i skiver, grovhakkede valnøtter og noen friske halve jordbær. Legg gjerne på et lag krem på toppen. Dynk topplokket med litt appelsinjuice og legg på lokket. Bre det som er igjen av kremen på toppen og langs sidene.

Farg marsipanen med ønsket farge, stø litt hvetemel på bordet og kjevle ut marsipanen. Stans ut firkanter på 3×3 cm og stans ut en sirkel på 22 cm i diameter.

Legg sirkelen på toppen og firkantene tett i tett rundt kaken, men hvis du ikke ønsker det, kan marsipanen kjevles ut til en stor sirkel og legges på toppen og strykes godt ned langs sidene.

Kjevle ut marsipanen og stans ut sommerfugler om du har utstikker. Pynt med sommerfugler sammen med noen friske roser på toppen. Men pynt kaken akkurat som du ønsker. Dette er bare til inspirasjon.

Oppbevar kaken kjølig til den skal serveres.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *