Gulrotkake i langpanne
Alle innlegg Desserter Formkaker Kremkaker Oppskrifter

Saftig gulrotkake

0 Flares 0 Flares ×

Gulrotkake i langpanne er ypperlig å ta med når noe skal feires. Elskes rett og slett av alle!  Ønsker du ekstra kryddersmak?  Tilsett litt kardemomme, nellik, allehånde om du ønsker mer kryddersmak i kaken. 

15 stk.

6 egg
4 dl sukker
3½ dl nøytral olje
500 g gulrot
6 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts natron
2 ts malt kanel

Ostekrem:
200 g kremost naturell
250 g mykt smør
250 g melis

Pynt:
30 bringebær
15 blader sitronmelisse

Bunn: Visp sammen egg, sukker og olje i en bolle. Riv gulrot fint, og vend det inn i blandingen. Tilsett og vend inn mel, bakepulver og kanel.

Kle en liten langpanne, ca. 30 x 40 cm med bakepapir og hell i røren. Stekes på nederste rille ved 180°, ca. 50 minutter. Sjekk om kaken er ferdig med en kakepinne. Hvis det ikke fester seg deig til pinnen er kaken ferdig. Avkjøles i formen.

Glasur: Pisk kremost, romtemperert smør og melis til en glatt krem med en miksmaster. Bre kremen over og pynt med friske bær og sitronmelisse. Skjær kaken i biter og server.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *