Dette er en superrask og enkel kyllingsalat med syltet rødløk og syltet ingefær. Ved siden av serveres en smakfull og litt hot dressing med masse deilig smak!
4 porsjoner
4 kyllingfileter
1 ts salt
½ ts pepper
1 ss smør
1 båt hvitløk
1 pk. risnudler
1 pk. brekkbønner
1 mango
10 små tomater
3 stilker vårløk
1 pk. feldsalat
Syltet rødløk:
2 rødløk
1½ dl vann
1 dl sukker
½ dl eddik, 7 %
¼ ts hel sort pepper
Syltet ingefær:
200 g ingefær
½ ts salt
100 g sukker
½ ts salt
1 dl eddik, 7 %
Sweet chili:
2 røde chili
1 ts salt
2 båter hvitløk
1 ss olje
3 dl ananasjuice
3 dl sukker
4 ss tørket chiliflak
2 ss maisenna
4 ss kaldt vann
Pynt:
1 lime
1 neve koriander
1 neve usaltede peanøtter
Tørk kyllingfiletene med et tørkepapir. Del dem i passe store biter. Strø på salt og pepper. Varm en panne, smelt smør og la smøret bli gyllent.
Stek kyllingbitene med finhakket hvitløk til de er gylne rundt det hele og gjennomstekte. Avkjøl.
Kok nudler etter anvisning på pakken. Avkjøl nudlene.
Kok opp vann med litt salt og sukker. Tilsett brekkbønnene og kok dem møre i noen minutter. Hell av vannet og avkjøl dem i rennende kaldt vann. Rens og del mangoen i biter. Skyll tomater og del dem i to. Vask og rens vårløken og del vårløken i biter.
Syltet ingefær: Rens og skjær ingefæren i syltynne skiver og ha skivene i en bolle med ½ ts salt og la det «marinere» i ca. 20 minutter. Kok opp vann i en kjele. Tilsett ingefæren og la den koke i ca. 3 minutter. Hell av kokevannet og legg ingefæren over på et sylteglass.
Bland eddik, sukker og salt i en liten kjele. Kok opp eddiklaken og la den småkoke, ca. 5 minutter. Hell den varme laken over ingefæren i sylteglasset, alt skal være dekket av lake, sett på tett lokk og oppbevar glasset kjølig. Den syltede ingefæren kan spises etter 3 timer, men blir best om den får stå kjølig et par dager før bruk.
Syltet rødløk: Skrell og del rødløken i tynne skiver. Kok opp vann, sukker og eddik i en kjele. Legg i rødløk og pepperkorn når sukkeret har løst seg opp.
Kok opp, trekk kjelen av platen og avkjøl. Løken blir best om den får stå et par dager. Skal du oppbevare løken lenge, kan du fylle den på rene glass og helle på lake til det dekker. Skru på lokket og oppbevar det kjølig. Løken er holdbar minst to uker i kjøleskap.
Sweet chilisaus: Finhakk chili, ha chili over i en morter eller en foodprosessor sammen med salt og hvitløk. Kjør det til en grov masse. Ha alt over i en panne med litt olje og fres det raskt under omrøring, ca. 1 minutt. Tilsett ananasjuice, eddik og sukker og kok opp. Rør inn chiliflak og la det småkoke i ca. 10 minutter. Pass på at det ikke koker for lenge, da kan det bli knekk.
Rør ut maisenna i kaldt vann og spe sausen med blandingen under konstant omrøring. Kok videre noen minutter til sausen er tykk. Ha sausen over på tette, rene glass og avkjøl. Sausen kan oppbevares i kjøleskapet i flere måneder.
Ha salat på et fat, legg på biter med kylling, grønnsaker og mango. Rull sammen risnudlene til små roser og legg dem på toppen av salaten sammen med syltet rødløk og ingefær. Hell over litt sweet chilisaus og strø over peanøtter. Pynt med koriander og limeskiver like før servering. Server gjerne mer saus, syltet rødløk og syltet ingefær ved siden av.
Tips!
Bruk restematen i middagssalaten – ha i gårsdagens poteter eller ris.