Granola er ikke bare godt på yoghurten. For når en gjør den litt mindre søt og tilfører litt salt og krydder, blir det en helt fantastisk sprø topping som passer perfekt på salater og supper.
4 porsjoner
4 kyllingfileter med skinn
1 ss paprikapulver
1 ss oregano, tørket
1 ts salt
½ ts pepper
2 ss smør
Salat:
2 hjertesalat
1 rødløk
2 knutekål
10 små tomater
1 oransje paprika
1 appelsin
1 mozzarella ost
1 neve valnøtter
1 ss olje
Granula:
3 dl gresskarkjerner
3 dl solsikkefrø
3 dl havregryn
1 dl chiafrø
1 dl linfrø
1 ss fennikelfrø
1 ts salt
1 ts spisskummen
1 klype cayennepepper
1 dl olivenolje
½ dl vann
2 ss honning
Dressing:
3 ss mangochutney
2 ss sweet chilisaus
3 ss majones
2 dl lettrømme
2 ss sitronsaft
2½ ts karri
1 klype salt
1 klype pepper
Tørk av filetene med papir, strø på paprikapulver, oregano, salt og pepper. Varm smør i en panne, stek filetene med skinnsiden ned noen minutter. Snu dem og stek dem noen minutter på andre siden.
Legg filetene over i en ildfast form. Sett inn et termometer og etterstek i ovnen eller på grillen til termometeret viser 65 grader, ta formen av varmen og la de hvile i minst 15 minutter. La de avkjøles før de skjæres i skiver.
Vask salaten og riv den i biter. Fordel salaten i fire boller. Rens og del rødløk i to og skjær den i tynne skiver. Vask knutekålen og skjær den i skiver.
Skyll og del tomater i to, vask og del paprikaen og rens den fri for frø. Skjær den i tynne staver.
Rens appelsinen og del den i skiver. Skjær mozzarella i skiver. Fordel alle ingrediensene i de fire salatbollene og strø over valnøtter.
Granula: Mål opp frøene, grynene og krydder og bland alt sammen i en bolle. Visp sammen olje, vann og sirup og hell det over frøene. Rør om til alt er dekket med marinade, og hell deretter blandingen ut på en stekebrett dekket med bakepapir. Stekes i ovnen på midterste rille ved 170 grader i ca. 25 minutter til det ser gyllent og sprøtt ut.
Dressing: Bland alle ingrediensene til dressingen sammen i en bolle. Smak til med karri, salt og pepper.
Strø granula over salaten og kyllingen og topp med litt dressing. Pynt med timian på toppen om du ønsker.