Kyllingsuppe med pastinakk og poteter
Alle innlegg Gryter Kjøtt Kylling og fjørfe Oppskrifter poteter Supper

Kyllingsuppe med pastinakk og poteter

0 Flares 0 Flares ×

Smakfull, billig og enkel middag du lager i en fei. Topp med nygrillet kylling i skiver på toppen. Og vips så har du en utrolig deilig, mettende og suppe som alle vil like.  Pastinakk kan byttes med sellerirot, persillerot eller jordskokk. Jordskokk har en litt nøttaktig smak som forsterkes om du smaker suppen til med noen dråper nøtteolje. Det er også veldig godt å servere suppen med stekt eller ovnsbakt laks på toppen om du heller ønsker det.

4 porsjoner

300 g pastinakk
250 g potet, melne
1 gul løk
1 båt hvitløk
1 ss smør
4 dl vann
2 terninger kyllingbuljong
5 dl lettmelk
½ ts salt
¼ ts pepper
Topping:
½ grillet kylling
3 stilker vårløk
1 rød paprika
1 liten søtpotet
1 dl olje
1 liten neve persille

Rens, skrell og del pastinakk, poteter og løk i biter. Finhakk hvitløken. Smelt smør i en kjele og tilsett grønnsakene og la alt frese noen minutter.
Tilsett vann, buljongterninger og melk og kok opp. La alt småkoke til grønnsakene er helt møre

Kjør suppen glatt med en stavmikser eller i en hurtigmikser. Smak til med salt og pepper.

Rens kyllingen fri for ben. Er den lunken kan du bare skjære kjøttet i tynne skiver. Er kjøttet kaldt, stek kyllingen noen minutter i ovnen ved 180 grader i ca. 10 minutter og skjær så kjøttet i tynne skiver.
Del vårløk i tynne ringer og paprika i små biter og bland det sammen.

Rens søtpoteten og skjær tynne skiver med en ostehøvel. Varm en panne med olje og friter søtpotetskivene raskt i oljen. Legg dem på tørkepapir og la de bli sprø.

Fordel suppen i dype tallerkener, topp med kylling i skiver, vårløk, paprika og stekt søtpotetskiver.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *